De beroemde - of liever gezegd beruchte - Great Pacific Garbage Patch en de vele andere beelden van onze met plastic afval verstopte oceanen geven misschien wel de meest overtuigende argumenten dat er meer vooruitgang moet worden geboekt op het gebied van recycling van plastic, maar ook elders zijn er argumenten te vinden. Een snelle blik op de hoeveelheid afval die we dagelijks produceren maakt ook duidelijk hoe groot dit probleem is. Kunststof zit in vrijwel elk product dat we gebruiken. Bovendien wordt de combinatie van materialen in de producten steeds ingewikkelder en worden de afzonderlijke stukken kleiner en kleiner, waardoor ze moeilijker terug te winnen zijn, maar ook de behoefte aan recycling nog groter wordt.
Volgens het Duitse Federale Milieuagentschap dreef er in 2013 tussen de 100 en 150 miljoen ton afval in de oceanen. Hiervan is 60 procent plastic.
Het recept voor het succesvol recyclen van kunststoffen is eigenlijk heel eenvoudig: hoe beter de verschillende materialen gesorteerd en van elkaar gescheiden worden, hoe beter - en duurzamer - het resultaat. REMONDIS werkt met de hoogst mogelijke niveaus van kunststofrecycling om deze doelen te bereiken. Zo hebben we bijvoorbeeld REMINE opgericht, een gespecialiseerd bedrijf dat zich uitsluitend richt op het ontwikkelen van sorteerprocessen die zo geavanceerd zijn dat ze in staat zijn om kunststoffen te halen en te recyclen uit producten die op dit moment niet meer terug te winnen zijn. Het bedrijf zal zich voor het grootste deel concentreren op producten die verschillende soorten recyclebare materialen bevatten die in zeer kleine hoeveelheden worden gerecycled of die samengevoegd zijn tot zogenaamde composietmaterialen.
REMONDIS' dochteronderneming REMINE is gevestigd in het Recycling Park in Brandenburg, waar het een kunststof- en metaalverwerkingsbedrijf exploiteert dat nieuwe normen stelt in de recyclingsector. Hier worden kunststoffen beter teruggewonnen en gescheiden dan in elke andere fabriek in Duitsland. Het bedrijf kan deze resultaten bereiken door een combinatie van verschillende mechanische/fysische processen in te zetten. Deze omvatten:
REMONDIS is al meer dan 50 jaar actief op het gebied van kunststofrecycling. Het bedrijf realiseerde zich al vele jaren geleden hoe belangrijk duurzaamheid is. Het gaat hier niet alleen om het vermijden van afval, maar ook om het behoud van de waardevolle natuurlijke hulpbronnen van onze planeet. Voor de productie van kunststoffen worden jaarlijks enkele miljoenen liters ruwe olie gebruikt. Wij zijn in staat om het verbruik van de primaire grondstof, olie, te verminderen door onze industriële klanten te voorzien van pellets gemaakt van gerecycled plastic.
Het verhogen van het recyclingpercentage door steeds meer innovatieve processen te ontwikkelen is slechts één manier om het kunststofprobleem van onze planeet op te lossen. Een andere methode is het aanpassen van het consumentengedrag. In veel gevallen kunnen consumenten bewust het gebruik van plastic producten vermijden - en wat je niet hebt, kun je niet weggooien. Alleen al de keuze om geen plastic zakken te gebruiken kan een positief effect hebben.
Diese Seite verwendet aktuelle Techniken, die in dem von Ihnen verwendeten Browser unter Umständen nicht korrekt angezeigt werden können.
Bitte aktualisieren Sie Ihren Internet-Explorer oder weichen auf einen anderen Browser wie Chrome oder Firefox aus.
Schließen