Voorbeeld: REMONDIS heeft jaarlijks 63 procent minder meldingsplichtige ongevallen dan andere bedrijven in de sector
Het spreekt voor zich dat strenge wettelijke veiligheidsnormen van toepassing zijn in een branche waar onder andere in industrieparken en chemische fabrieken wordt gewerkt. Bij REMONDIS gaan we nog een paar stapjes verder. Zo hebben we bijvoorbeeld onze eigen gespecialiseerde Arbocommissie opgericht, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van interne veiligheidsrichtlijnen en voor het regelmatig bezoeken van de afzonderlijke locaties van de groep om te controleren of deze worden nageleefd. Deze maatregelen hebben duidelijk een positief effect gehad, zoals blijkt uit onze ongevallenstatistieken: tussen 2010 en 2014 is het aantal ongevallen waarbij medewerkers drie of meer dagen vrij hebben gezeten, met meer dan 14% gedaald.
Werken er dan alleen mannen bij REMONDIS?
Nee, natuurlijk niet. Voor de eenvoud en het leesgemak gebruiken we overal de term ‘Medewerker’. Er worden echter altijd personen van beide geslachten bedoeld.
Voorbeeld: REMONDIS heeft jaarlijks 63 procent minder meldingsplichtige ongevallen dan andere bedrijven in de sector
Kantoorwerk kan ook zijn weerslag hebben op de gezondheid van een werknemer. Om dit te voorkomen, worden regelmatig ergonomische werkplekevaluaties uitgevoerd om er zeker van te zijn dat de verschillende werkplekken geschikt zijn voor hun doel. Bovendien kunnen onze medewerkers desgewenst ook hun ogen door onze bedrijfsartsen laten testen. Om de twee jaar worden er bij REMONDIS vakseminars gehouden voor degenen die verantwoordelijk zijn voor gezondheid en veiligheid. Het eerste deel van de cursus wordt geleid door externe specialisten die de QHSE-functionarissen informeren over eventuele wijzigingen in de milieu- en arbo-wetgeving. De tweede helft van de cursus bestaat uit interne cursussen die worden gegeven door gezondheids- en veiligheidsdeskundigen van de REMONDIS-groep, die bedrijfsgerelateerde zaken bespreken.
Wist u dit? De afkorting QSGU staat voor ‘Kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieubescherming’
Ons nieuwste project bewijst dat er nog ruimte is voor innovatieve veiligheidsmaatregelen: de spiegelafstelplaats. Het idee erachter kan snel worden uitgelegd. Veel verkeersongevallen zijn te wijten aan een gebrek aan overzicht of onjuist ingestelde buiten- en binnenspiegels. Daarom hebben we een speciale plek voor vrachtwagens ontwikkeld waar alle spiegels in zeer korte tijd optimaal kunnen worden afgesteld dankzij hulplijnen die op de vloer zijn aangegeven. Het afstellen van spiegels draagt dus bij aan het voorkomen van personeels- en materiële schade en verlaagt de jaarlijkse reparatiekosten.
Diese Seite verwendet aktuelle Techniken, die in dem von Ihnen verwendeten Browser unter Umständen nicht korrekt angezeigt werden können.
Bitte aktualisieren Sie Ihren Internet-Explorer oder weichen auf einen anderen Browser wie Chrome oder Firefox aus.
Schließen