De transitie naar hernieuwbare energie is in volle gang. Met onze diensten leveren we een belangrijke bijdrage om te zorgen dat deze doelstelling bereikt wordt. In 2015 kwam ongeveer 19 terawattuur van de totale hoeveelheid energie die jaarlijks in Duitsland werd geproduceerd uit de afvalverwerkingssector, zonder het gebruik van waardevolle primaire grondstoffen. Dit is misschien slechts 3% van de bruto geproduceerde energie, maar het is nog issteeds een belangrijke factor. In tegenstelling tot de energie uit wind- en zonne-energiesystemen is elektriciteit uit afvalverbrandingsinstallaties 365 dagen per jaar beschikbaar.
Alleen op het Lippewerk in Lünen worden door de eigen wervelbedcentrale (178.000 megawattuur) en de biomassacentrale (158.000 megawattuur) jaarlijks 336.900 megawattuur aan energie in de vorm van elektriciteit en warmte geproduceerd. De eigen energiebehoefte is daarmee voor meer dan de helft afgedekt, zodat in totaal ongeveer 222.300 megawattuur door het openbare net en andere externe klanten kan worden gebruikt.
Er zijn er diverse afvalverbrandingsinstallaties in Duitsland waar REMONDIS aan deelneemt, die elk aanzienlijk bijdragen aan de regionale energievoorziening en de opwekking van elektriciteit in de speciale verbrandingsinstallaties voor gevaarlijk afval van onze dochteronderneming REMONDIS SAVA.
> Jaarlijkse energiebalans Lippe-fabriek van REMONDIS | |
---|---|
Wervelbedcentrale | 178.300 MWh |
Biomassacentrale | 158.600 MWh |
Eigen verbruik | 114.600 MWh |
Externe energie-output | 222.300 MWh |
Biomassacentrale in Lünen
Afvalverbranding is niet de enige methode die we gebruiken om op een milieu- en klimaatvriendelijke manier energie op te wekken. Als onderdeel van onze verwijderingsactiviteiten zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe technologieën die kunnen worden gebruikt om duurzame doelen te bereiken. Zo betaalt het thermische gebruik van zuiveringsslib dat ontstaat bij de behandeling van afvalwater zichzelf dubbel terug. Aan de ene kant maakt het slimme en CO2-neutrale energieproductie mogelijk. Aan de andere kant worden gevaarlijke stoffen in zuiveringsslib geëlimineerd.
Installatie voor energetisch gebruik van slib
Industrieel afvalwater, met name water uit de voedselverwerkende industrie, bevat vaak grote hoeveelheden organische stoffen. We gebruiken volledig geautomatiseerde anaerobe voorbehandelingssystemen om deze organische stoffen uit het afvalwater te verwijderen en tegelijkertijd biogas, een bijzonder efficiënte vorm van energie, op te wekken. Dit biogas kan bijvoorbeeld worden gebruikt door verbranding in een warmtekrachtcentrale of ter vervanging van fossiel aardgas bij de productie van proceswarmte.
Een van de klanten die vertrouwen op ons zogenaamde RE2ENERGY-proces is bierbrouwerij Oettinger in Mönchengladbach. Dit zeer efficiënte systeem is kosteneffectief, helpt klimaatverandering te voorkomen en produceert energie - en was de reden waarom de Oettinger Brewery in 2014 de IHK Energy Efficiency Prize ontving. RE2ENERGY® wordt echter niet alleen toegepast bij bedrijven, maar ook bij diverse gemeentelijke zuiveringsinstallaties. Het gewonnen biogas wordt hier direct omgezet in energie en levert zowel stroom voor de exploitatie van de installatie als warmte voor het verwarmen van het opslagbekken met gegist slib. En dat alles volledig CO2-neutraal.
Diese Seite verwendet aktuelle Techniken, die in dem von Ihnen verwendeten Browser unter Umständen nicht korrekt angezeigt werden können.
Bitte aktualisieren Sie Ihren Internet-Explorer oder weichen auf einen anderen Browser wie Chrome oder Firefox aus.
Schließen